dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

juvefoci

"Az én karrierem lényegtelen, most Olaszország a fontos"

"Az én karrierem lényegtelen, most Olaszország a fontos"

Az olasz labdarúgó válogatott kapitánya, Gianluigi Buffon a világbajnoki rájátszás visszavágóját megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogyan látja az Olaszország-Svédország mérkőzés esélyeit, amelyet ma este rendeznek meg Milanóban a San Siróban.

„Érthetően nagyon feszültek vagyunk, figyelembe véve a mérkőzés tétjét és a felelősségérzést, amely mindannyiunkat áthat.”

„Nincs értelme tagadni, hogy szeretnénk a javunkra eldönteni az eredményt, hisz ez a célunk és álmunk, de tisztában vagyunk azzal is, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés az olasz labdarúgás történetében.”

„Sikerül? Pályafutásom során számtalanszor szembesültem ezzel, hogy fordulóponthoz érkeztem sikerül vagy sem. Néha sikerült, néha nem, de ezen keresztül kell menni mindannyiunknak. A jövőmön és a válogatotthoz való kapcsolatomon ez nem változtat semmit. A változás az, hogy függetlenül a saját személyes jelenlétemtől a válogatottban, sokat jelent a csapatnak, edzőnek, a szurkolóknak és az egész futballtársadalomnak.”

„Ebben én nem számítok semmit. Az egyetlen dolog a személyes elégtétel lenne, de a dolgok szélesebb körében nem vagyok lényeges.”

„Tapasztalt játékosok segítenek a fiataloknak ebben a helyzetben? Mi mindannyian átestünk ilyen dolgokon pályafutásunk során. Ami engem illet péntek óta nagyon feszült vagyok és csak erre a meccsre koncentrálok.”

„Üzenetet akarunk küldeni az olaszoknak, nem szavakkal, hanem tettekkel a pályán. Meghívjuk őket, hogy támogassanak minket, de eljött az idő, hogy megmutassuk nekik, hogy mi mit tudunk adni. Szeretném megkérni azokat, akik kijönnek a stadionba, hogy vegyék le a klub színeiket erre az alkalomra és viseljen mindenki Azzuri kék mezt, amely mindannyiunkat összekapcsol.”

„Svédország szilárdan, keményen játszik évek óta és ez most sem fog változni. Minden azon múlik, hogy hogyan lépünk pályára.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció