dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

"Megtisztelő érzés a csapattársának lenni"

"Megtisztelő érzés a csapattársának lenni"

A France Footballnak adott hosszú interjújának harmadik és egyben utolsó részében a Torinóig tartó útjáról, Gigi Buffonról és édesapja elvesztéséről beszélt a Juventus csillaga.

Dybala interjújának első részét ITT, második részét pedig ITT olvashatjátok.

Sohasem éreztem nyomást” – nyilatkozta Dybala a karriere kezdetéről. "Az apám követelőző volt, de tudta, hogy milyen szinten vagyok. Az, hogy most itt lehetek, neki köszönhetem. Minden nap azt akarta, hogy jobb legyek, de sohasem mondta azt, hogy nem veszi meg nekem ezt vagy azt, ha nem folytatom a futballt.”

"Córdobába hordott a meccsekre és az edzésekre is. A halála után (Dybala akkor még csak 15 éves volt) nagyon nehéz volt felszállni a buszra és egyedül utazni. Megkértem a klubomat, az Institutót, hogy játszhassak a a saját városom csapatában fél évig, így közelebb lehettem a családomhoz. Végül a testvérem vette át édesapám szerepét a motiválás terén.”

„Fájdalmas, amikor valaki elveszíti az édesapját, de nem mi voltunk az elsők és nem is az utolsók, akikkel ez megtörtént, az élet pedig megy tovább, még ha előtte könnyebb is volt."

Édesapja halálát követően nem sokkal Dybala debütált az Institutóban és megkapta a La Joya becenevet is.

„Egy córdobai újságíró adta nekem ezt a becenevet az első gólomat követően, amelyet a második meccsemen szereztem. Arra utalt ezzel a névvel, hogy egyszer még sokat érhetek. A barátaim és a családom továbbra is csak Paulónak hívnak."

Mindössze egyetlen évet töltött az argentin másodosztályban Dybala, mielőtt a Palermóhoz igazolt, ahelyett, hogy egy nagyobb hazai klubban próbálta volna ki magát.

"Tudom, hogy teljesen más utat jártam be” – vallotta be Dybala. "Ha egy nagy argentin klubban játszol, akkor megérted milyen a mentális nyomás és ez felkészít Európára. Az Instituto pedig egy nagy csapat volt a másodosztályban. Maradhattam is volna az országomban és egy másik nagy klubhoz is igazolhattam volna, de amikor megkeresett a Palermo azt kérdeztem magamtól: ’Miért ne?’ Ugyanakkor eszembe jutott Edinson Cavani és Javier Pastore által bejárt út. Azt mondtam a családomnak, hogy fejlődni szeretnék. Ismertem az olasz futballt, de nem gondoltam, hogy ilyen sokat fogok játszani."

"Megbántam-e, hogy nem csatlakoztam egy nagyobb argentin csapathoz? Nem igazán, mert amikor a másodosztályban játszottam, olyan játékosok voltak a River Plate-ben, mint Quilmes, Rosario és David Trezeguet. Álmodoztam róla korábban, hogy hazám egyik nagy csapatában játsszak, de amikor elmentem a Palermóhoz, már megfeledkeztem erről.  Ha pedig tovább maradtam volna Argentínában, lehet, hogy még bonyolultabbá váltak volna a dolgok."

A szicíliai csapatnál eltöltött első két szezonja nagyon nehéz volt az argentin csillagnak, de úgy véli, hogy az a két év rengeteget segített a fejlődésében.

"Ez igaz, főleg a második a Serie B-ben, mert az fizikailag egy sokkal keményebb bajnokság. De egyben egy hihetetlen szezon is volt, mert a vége előtt öt mérkőzéssel kiharcoltuk a feljutást, a második helyezett 14 ponttal volt lemaradva tőlünk. Az olasz bajnokság egy másik oldalát is megismertem, amely sokat segített az azt követő szezonomban, amely után a Juventusba igazoltam."

"Voltak ajánlataim Argentínából, miután a Palermo kiesett, de visszautasítottam őket. Ha visszamész a hazádba, akkor nehéz az európai álmaidat teljesíteni, mert olyan érzésed lesz, hogy elsőre kudarcot vallottál. Jobbnak láttam maradni és küzdeni, s jól is ment."

"Nem gondoltam arra, hogy lövök 50 gólt aztán távozok. 18 éves voltam és az argentin másodosztályból érkeztem, Európa egyik legjobb bajnokságában akartam tanulni, de tudtam, hogy nem lesz könnyű."

Dybalát arról is kérdezték, hogy mennyire változtak mega dolgok 2015-ben amikor a Juventushoz igazolt.

dybala02

"Hatalmas változás volt. Három fronton játszottam, a mérkőzések keményebbek voltak és az edzéseken minden nap a maximumot kellett nyújtani. Készen kell állnod a győzelmekre és a részletekre is oda kell figyelned. Ez az, amire az igazi bajnokok képesek."

Természetesen a szezon végén visszavonuló Gigi Buffon sem maradhatott ki az interjú témáiból.

"Nagy megtiszteltetés, hogy a csapattársa lehetek. Nehéz erre szavakat találni. A szimpla ténye, hogy vele együtt utazhatsz, felemelő érzés, mert belegondolsz, hogy ez itt Gigi, egy legenda ül melletted. Az emberek csodálják őt, mindenki tiszteli szerte a világban. Már majdnem negyven éves, de úgy edz, mintha csak húsz lenne. Példamutató az akarása és a futball iránti imádata."

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció