dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

A Juventus jogi úton követel névváltoztatást

A Juventus jogi úton követel névváltoztatást

Az olasz bajnokságban szereplő Juventus megtette a szükséges jogi lépéseket, hogy a román élvonalban szereplő Juventus Bucureşti megváltoztassa nevét.

A román csapat az előző idényben jutott fel az első osztályba, amely 1992-ben alakult meg.

A román klub jelenlegi címere kísértetiesen hasonlít az olasz rekordbajnok korábbi címerére, ezért az olasz gárda felkérte a román csapatot, hogy változtassák meg azt a szerzői jogok megsértése miatt.

Emanuel Roşu futball szakértő a Football-Italia kérésének eleget téve is megszólalt az ügyben.

„Már a második világháború előtt is létezett egy Juventus Bukarest nevű csapat, azonban megszűnt, majd a jelenlegi vezetők felvették ezt a korábban létező nevet. Nem hinném, hogy bárki panaszkodna, hiszen a Juve Bukarest egy kis szomszédos klub, amely rendkívül kis szurkolótáborral bír.”

„Hogyan reagáltak erre Romániában? Ez pusztán csak egy vicc, ezért nem is nagyon követték őket figyelemmel, mert egy alig támogatott klubról van szó. Óriási meglepetésként hatott, hogy ennek a kis klubnak sikerült kiharcolnia a feljutást, váratlan teljesítmény volt ez ettől a kis csapattól. A következő idénytől az FC Colentina nevet fogják használni.”

Mint a világhírű olasz klub, a román csapat neve is a latin juventus szóból ered, amely fiatalságot jelent, ráadásul az első Juventus Bukarest címerében Romulus és Remus volt látható, akiket egy farkas etet. Ez merőben hasonlít az AS Roma címerére, azonban az új alapítás után inkább az Öreg Hölgyet vették alapul.

„Egészen eddig nem zavarta a Juventust a dolog. Talán azért kerültek szem elé, mert az élvonalban szerepelnek, így valószínűleg a márkák közötti konfliktus elkerülése a cél. Sohasem tudhatod, hogy mi történne, ha megnyernék a bajnokságot.”

Utóbbira azért nagyon kevés esély mutatkozik, hiszen az eddigi 20 forduló során mindössze 9 pontot gyűjtöttek, 6 döntetlennel és egyetlen egy győzelemmel.  

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció