dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Juventus – Torino kommentátor nélkül

Juventus – Torino kommentátor nélkül

A RAI Sport közvetíti a ma esti Juventus – Torino Olasz Kupa negyeddöntő mérkőzést, méghozzá kommentátor nélkül, tiltakozásul a fizetős televíziók térnyerése ellen.

Az olasz műsorszolgáltató a RAI nem nyerte el a világbajnokság közvetítési jogát, nem tud Serie A-s mérkőzést közvetíteni, mivel a közvetítési jogok a Sky és a Mediaset között oszlanak meg.

Angliában például az olyan nagy eseményeket, mint a világbajnokság és a wimbledoni tenisztorna szabadon, ingyenesen kötelező közvetíteni és a törvény hasonló Olaszországban is.

Olyan eseményeket, mint a világbajnokság, olimpia, olasz nagydíj, Giro D’Italia ingyenesen kell sugározni, vagy részben ingyenesen vagy késleltetve.

Azonban a következő világbajnokságra- mivel Olaszország nem jutott ki- az állami műsorszolgáltató alkalmazottai tiltakoznak a fizetős tévék fellépése ellen.

„Elnézést kérünk a kellemetlenségekért” – nyilatkozta a Rai Sport elemzője, aki bejelentette a mai esti mérkőzés kommentátor nélküli közvetítését.

„Ez nagyon fontos tiltakozás annak a megerősítésére, hogy az előfizetői díjat fizető állampolgárok jogosultak a legfontosabb sportesemények ingyenes megtekintéséhez.”

Valójában ez egy teljesen szokatlan, elkeserítő TV nézési lehetőség.

„A Rai viszont nem sugároz olyan nagyszerű eseményeket a TV-ben, mint például a futball világbajnokság. Ez az első alkalom, hogy ez történik és a Forma 1 is veszélyben van a magántelevíziós cégek miatt.”

„A tv társaság és a Rai Sport igazgatósága ezért ellentétes döntéseket hoz, pénzt költ drága együttműködésre és külső cégek vásárlására. Szeretnénk olyan közszolgálati Rai-t, amely több és minőségibb sportot közvetít.”

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a sport egy kiváltság legyen azok számára, akik megtudják fizetni a fizetős TV-szolgáltatásokat. Sportot akarunk közvetíteni bárki és mindenki számára.”

A fizetős műsorszolgáltató azzal vágott vissza, hogy rámutattak arra, évente 200 millió eurót költenek a sportra és a világbajnokság közvetítése jelentős befektetés, mivel Olaszországban nem közvetítik ingyenesen a mérkőzéseket.

A nyilatkozat azt is megjegyzi, hogy ahelyett, hogy azokat az eseményeket, amelyekkel a Rai rendelkezik, mint például az Olasz Kupa, a Rai Sport újságírói elhatározzák, hogy megfosztják a nézőket a mérkőzés kommentálásától.

További információk

  • Forrás: football-italia.net

#1 jani.czirjak » 2018-01-07 13:17

Itt legalább Egri Viktor sem tudott beledumálni.... :D
jani.czirjak
jani.czirjak

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció