dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

juvefoci

Dybala nem játszhat csatárt nagycsapatban

Dybala nem játszhat csatárt nagycsapatban

Massimiliano Allegri a Cagliari elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatójában számos témát érintett.

A Juventusnak az elmúlt hetekben több játékosát is mellőznie kellett sérülések miatt, így Allegrit első sorban ezekről faggatta a sajtó.

„Nem fog játszani De Sciglio, Buffon és Cuadrado sem” – kezdte a mérkőzés előtti sajtókonferenciáját Allegri. „Marchisio helyzetét ma fogjuk kiértékelni. Az ő játszatására több esély van, mint a Sturaróéra, mert utóbbi komoly ütést kapott a térdére.”

„Gigi esete egyszerű. Nápolyban kapott egy ütés a vádlijára, s köztudott, hogy mennyire makacs sérülés lehet egy ilyen. Görögországban játszott a sérülésével, de azt követően hagytuk, hogy nyugodtan regenerálódjon. Nem lett volna értelme kockáztatni a játékát, hiszen így is visszatérhet a két hetes szünetet követően.”

„Höwedes mikor tér vissza? Jól halad a rehabilitációja és reméljük, hogy minél hamarabb, de az időpontját még nem tudom megmondani.”

„Holnap a Cagliari ellen lépünk pályára, akik jó formában vannak, s szép győzelmet arattak Bergamóban az Atalanta ellen. Nagyon jól kontrázó csapatról van szó, nagyon gyorsak és jól szervezett védelmük van. A Cagliari ellen nem könnyű játszani, mert sosem adjék fel. Otthon jól játszanak, magas intenzitással szóval nem lesz könnyű meccs, de meg kell nyernünk.”

„Meggyőző játékot kell mutatnunk, technikásan kell játszanunk és fizikailag is oda kell tennünk magukat holnap. Komolyan kell vennünk a mérkőzést és a végét jelentő hármas sípszóig maximálisan kell koncentrálnunk. Emlékszem a 2015-ös Carpi elleni találkozóra, ahol 10 perccel hamarabb fejeztük be a találkozót és így kockáztattuk a győzelmünket. S emlékszek a Dohában lejátszott két meccsünkre is, ahol a pályán nem kaptunk ki, de végül a büntetőpárbajban alul maradtunk.”

„Holnap nem engedhetjük meg magunknak, hogy pontokat hullajtsunk, ezért komolyan kell venni a találkozót.”

Allegri Mandzukicra is kitért, aki szintén kisebb sérüléssel bajlódott.

„Mario jól van, s a többiek is megfelelő erőnléttel rendelkeznek, leszámítva a sérüléssel bajlódó játékosokat. Sikerült javítanunk a kondíciónkon és most már stabilabb meccseket játszunk, a saját szintünket hozzuk.”

„A mai nap folyamán még ki kell találnom, hogy kettő vagy három középpályással játszunk, s hogy ki lesz a jobboldali védő. Mivel De Sciglio sérült, így Lichtsteinerre vagy Barzaglira fog esni a választásom. Megnézem a mai edzésen nyújtott teljesítményüket és az alapján fogok dönteni.”

A Juventus mindössze egy ponttal van lemaradva az élen álló Napoli együttese mögött.

„A scudetto számítás egyszerű. A Napolinak 48 pontja van, így 96 pontjuk lehet a bajnokság végére, tehát ennél több kell nekünk.”

A szezon első felében általában megbotlunk, ez most a Sampdoria ellen történt, de az Atalanta és a Lazio elleni találkozón veszített pontok hiányoznak igazán. A csapat 47 pontot gyűjtött idáig, ami jónak mondható, de a mögöttünk lévő csapatok közel vannak, így fontos lesz az idény utolsó két találkozója. Lesznek még rangadók, de addig hoznunk kell a győzelmeket, mert a Napoli nem biztos, hogy fog pontokat hullajtani. A szünet után készen kell állnunk a szezon második felére. Az első felében idáig 47 pontot szereztünk, a Napoli azonban 48-at.”

„A BL-ben sikerült továbbjutnunk, ahogyan a Coppa Italia elődöntőjében is ott vagyunk. A Juventus azt a célt tűzte ki maga elé a szezon elején, hogy mind a három kiírásban talpon maradjon márciusra. Aztán majd meglátjuk, hogy elég jók vagyunk-e ahhoz, hogy bejussunk a kupa döntőjébe, megnyerjük a bajnokságot és végül odaérjünk a BL-döntőbe is. Ez majd márciusban kiderül.”

„Jelenleg ott tart a Juventus, ahol tartani szerettünk volna ilyenkor, de a bajnokságban nem egyszerű 48 pontot szerezni.”

A Torino elleni megnyert kupamérkőzésen Allegri csatárként számított Paulo Dybalára.

dybala06

„Jó teljesítményt nyújtott, ahogyan az egész csapat szépen játszott szerda este. Paulo, pedig ahogyan már akkor is mondtam, amikor Torinóba érkezett – s erről most is meg vagyok győződve, de nem a gólok miatt, mert befejezhet egy bajnokságot 15 vagy 20 góllal is, azok csak adatok – hogy egy nagy csapatban nem lehet csatár. A Palermóban tudott csatárként játszani, mert a Palermo 50 méterre játszik a gólvonaltól, de a Juventus csak 20 méterre. Ebben az esetben pedig Paulo nem lehet csatár, s a legjobb teljesítményét is akkor mutatta, illetve az összes gólja akkor született, ha mélységből érkezett.”

„Nézzük csak meg például a Verona elleni második gólját. Gyakorlatilag a középpályáról indult el és a képességei adottak ahhoz, hogy egy támadó középpályás szerepét töltse be az adott taktikában.”

Ha ez igaz, akkor mégis miért játszott a Torino ellen csatárként.

„Nem, nem teljesen csatárként játszott. Először úgy küldtem fel, de aztán mondtam neki, hogy húzódjon visszább és Mario legyen a csatár.”

„Douglas Costa? Jó meccset játszott, de a végére kicsit elfáradt, mert ő egy olyan játékos, aki folyamatosan megy labdával és anélkül is. Kicsit adaptálódott már, de ettől függetlenül nem fogja azon képességeit elveszíteni, amelyek kevésbé kamatoztatja.”

A Torino vezetőedzőjét, Sinisa Mihajlovicot menesztették a csapat éléről a Juventus ellen elszenvedett vereséget követően.

„Nem gondolkodtam ezen és nem is beszéltem erről vele. Nagyon sajnálom, mert egy kiváló edző, akit mindenhol igazolnak a jó eredményei. Ez sosem jó dolog, de visszatért Walter Mazzarri személyében egy kiváló edző Olaszországba, így innentől szerintem egy másfajta Torinót fogunk látni.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció