dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

juvefoci

A szezon első fele számokban

A szezon első fele számokban

A Juventus 2017/18-as szezonjának első felében nyújtott teljesítménye fontosabb statisztikai adatok alapján.

Amíg a csapat a fél távnál kapott megérdemelt pihenőjét tölti, addig vessünk egy pillantást a szezon eddigi teljesítményére.

A húsz lejátszott találkozón az „Öreg Hölgy” a megszerezhető 60 egységből 50 pontot gyűjtött. Ez pedig amióta a Serie A-ban három pontot adnak egy győzelemért a harmadik legjobb eredmény, korábban ugyanis csak 2005/06-ban, illetve 2013/14-ben sikerült jobb fél szezont produkálnia a Juventusnak.

A statisztikák azt mutatják, hogy a Bianconeri kiváló szezont produkál, mind a támadó szekciót mind pedig a védekező harmadot górcső alá véve. Íme, néhány adat a két említett terület teljesítéséről.

A támadó szekció:

csapat01

A Juventus 242 gólszerzési lehetőséget teremetett és összesen 335 lövést eresztett meg az ellenfelek kapuja felé, amelyből 128 el is találta azt. Húsz találkozó alatt 49 gólt szerzett a csapat, amellyel beállította a 2013/14-es szezonban elért rekordot.

Továbbá abban is rekordot állított be a Juventus, hogy sikerült zsinórban 24 találkozón keresztül legalább egy gólt szereznie, ez pedig olyasvalami, amellyel egyetlen másik csapat sem büszkélkedhet. Három találat született szabadrúgásból és kilenc (a Serie A-ban a legtöbb) a büntetőterületen kívülről. Ráadásul 13 különböző játékos szerezte a csapat góljait (ez is a legtöbbnek tudható be a bajnokságban).

A Juventus leginkább a mérkőzések második félidejében tűnik a legveszélyesebbnek, hiszen 28 találatuk született ebben a játékrészben, de az első félórák sem sikerültek gyengére a maguk 17 góljával.

A Juventus összesen 1006 percen keresztül játszhatott előnyben, amelyet egyik Serie A-beli csapat sem mondhat el magáról az idei szezonban.

A védelem:

benatia04

Amilyen erős a csapat támadószekciója, olyan stabil lett a védelem. Húsz meccsből 11 alkalommal hozták le kapott gól nélkül a 90 percet Chielliniék, amely szintén a legtöbb a Serie A mezőnyében.

Összesen 15 gólt kapott a csapat és 34 alkalommal kényszerítették védésre Buffont vagy Szczesny-t. A csapat mindössze 162 percet játszott hátrányban, ami a legkevesebb a bajnokságban és csupán egyetlen gólt kaptak a mérkőzés utolsó negyedórájában.

További információk

  • Forrás: juventus.com

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció