dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

"Két meccset játszanék újra"

"Két meccset játszanék újra"

Gigi Buffon tegnap ünnepelte 40. születésnapját és a Juventus kapitánya elismerte, nem tudja még, hogy vissza fog-e vonulni a szezon végén, de jelenleg ez a legkisebb problémája.

„Középpályásként játszottam 4-5 évet, aztán 1990-ben első látásra beleszerettem a világbajnokságon szereplő kameruni kapus, Thomas N’Kono játékába, így lettem kapus” – magyarázta Gigi a Che Tempo Che Fa-nak.

„Gyermekként az ilyen erős karakterrel rendelkező személyek megfogják az ember képzeletét. A lehető legjobb életem volt, amit egy férfi kívánhat magának, egy férfi, aki olyan módon sportolhat, ahogyan szeretne. A sport egy igazi csatamező az életben, s ha korán kezded, az megakadályozhatja, hogy rossz útra tévedj.”

Természetesen jött a várva-várt kérdés is Buffon felé, hogy a szezon végén szögre kívánja-e akasztani a kesztyűjét.

„Már 25-28 éve csinálom ezt, így sok mindenre kell visszatekintenem. Nem döntöttem még el, mert ahhoz találkoznom kell az elnökkel. De jelenleg a jövőt érintő kérdések a legkisebb problémáim közé tartoznak.”

„Jó döntést akarok hozni, szóval az elnök – aki tényleg foglalkozik a jólétemmel – és a klub segítségével ez sikerülni fog.”

A vádlisérülésének köszönhetően Buffon kihagyott néhány Serie A találkozót a szezonban, amely egyben azt is jelentette, hogy nem fogja tudni beérni Paolo Maldini rekordját, aki a legtöbb Serie A mérkőzésen való pályára lépés rekordját tartja.

„Néha nem szabad erőltetni a dolgokat. Tudnod kell boldognak lenned azzal is, amit idáig elértél. Szerintem számtalan rekordot állítottam fel a karrierem során, s ha ezt a rekordot nem fogom beállítani, vagy túlszárnyalni, attól még boldog leszek, mert egy olyan valaki birtokában marad, aki megérdemli azt.”

„Szeretem, ha a dolgok maguktól jönnek, máskülönben pedig vissza kell lépni egyet és boldognak kell lenned azzal, amid van, én pedig már sok mindent elértem.”

Buffon egy videót is posztolt a közösségi médiában, amelyben azt reméli, hogy „csalódást fogok okozni azoknak, akik olyannyira odavannak értem”. Ez mit jelent?

„Néha kicsit kínos látni azt a hatalmas tiszteltet, amit az emberek mutatnak irántam. S nem is igazán tudom, hogy miként kezeljem ezt a dolgot. Ide tartoznak a francia rokonaim is, akik óriási tiszteletet tanúsítanak irántam már évek óta, még akkor is, ha az országaink között rivalizálás megy.”

„A válogatottal mindenhol nagyon meleg fogadtatásban volt részem. Amikor viszont a Juvéban játszom… tudjuk, hogy a Juve egy olyan csapat, amely megosztja az embereket, s így egyes, történelmileg ellenséges stadionokban nem kapok jó fogadtatást.”

Amikor Olaszország elbukott a Svédország elleni világbajnoki pótselejtezőn, akkor a szövetségi kapitány, Giampiero Ventura nem volt hajlandó a kamerák elé állni, így Buffon tette meg ezt, aki végül könnyek közepette adott interjút.

„Azt kell, hogy mondjam ez nagy erőt adott számomra, mert néha, eltekintve ettől az egész hősies Superman képtől, a nap végén ott van az emberségesség és a törékenység. Néha egy vállveregetés tényleg sokat segíthet rajtad.”

Buffon a FIFA-díjátadóján is meleg fogadtatásban részesült, amikor angolul mondta el Londonban a beszédét.

„Szerintem ez csupán a tisztelet jele volt, hogy egy angol színházban egy angolokkal teli teremben a saját nyelvükön szólok hozzájuk. 20-25 szót tudtam elmondani…”

Buffont arról is kérdezték, hogy van-e olyan meccs, amelyet nagyon megbánt és újrajátszana?

„Igen, az első a tavalyi Real Madrid elleni BL-döntő, a másik pedig a 2012-es Európa-bajnoki döntő a spanyolok ellen, mert mind a két találkozón erőnk és képességeinken alul teljesítettünk.”

Mint ismert a 2017-es cardiffi BL-döntőben 4-1-es vereséget szenvedett a Juventus. Az Európa-bajnoki döntőn pedig 4-0-s vereséget mértek a spanyolok az Azzurrira Kijevben.

Korábban már említette, hogy nem döntött még a visszavonulását illetően, de ha ez az idei szezon végén megtörténik, akkor után mit tervez a SuperGigi?

„Továbbra is a futball világában képzelem el magam, mert mindig is ez volt az életem. Nem hiszem, hogy most azonnal edző, igazgató, vagy bármi hasonló tudnék lenni, mert szükségem van egy öt vagy hat hónapos pihenőre, amikor kiszállok és letisztul minden a fejemben.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció