dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Pochettino hazatért Piemontba

Pochettino hazatért Piemontba

A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur menedzsere, Mauricio Pochettino csapatával jelenleg Olaszországban tartózkodik, hogy este megmérkőzzön a Juventusszal a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

A tréner dédnagyapja 1867-ben elhagyta Olaszországot, hogy új életet kezdjen Dél-Amerikában. Az edző őse a Torinótól mintegy 30 km-re található Virle Piemonte nevű falucskában élt, amelynek köszönhetően a település polgármestere, Mattia Robasto a falucska tiszteletbeli polgárnak nevezte ki a híres edzőt.

„Nem számít, hogy mennyire voltam távol, mindig is éreztem a piemonti identitásom, mert ebben a szellemben nevelkedtem. Soha nem hagyom el a sót, amely kézről kézre jár, Virle! {Ez egy olasz szólás, amellyel azt fejezik ki, hogy sosem feledik a származásukat.-a szerk.} A nagyapám mindig azt mondta nekem, hogy egy kis településről származom. Aztán elmesélte a piemonti származását, így biztosíthatom Önöket, hogy ez a kötelék mindig is nagyon erős volt, talán most erősebb is.”

A polgármester kezdeményezte az edző visszatérését a piemonti falucskába, aki nem mellékesen nagy Juventus-rajongó hírében áll.

„Te egy vagy közülünk! Ezt már ezelőtt is tudtad, azonban most már hivatalosan is a település polgára vagy. Bármikor, amikor a családoddal visszatérsz, minden virlei lakos vendégei lesztek.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció