dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

"Csapatként kell megállítani Kane-t"

"Csapatként kell megállítani Kane-t"

A Juventus védője, Giorgio Chiellini elismerte, hogy egyedül nem fogja tudni megállítani a ma esti BL-ellenfelük csatárát, Harry Kane-t.

A Bianconeri hazai környezetben kezdi meg az idei BL-idény nyolcaddöntőjét, amelyben a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur együttesét látja vendégül. Az angolok csatára, Harry Kane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, felelevenítette a válogatottban való debütálását, amelyen éppen a Chiellinit is felvonultató olaszok ellen játszott és elmondása szerint alig, hogy beállt, rögtön lerúgta őt az Azzurri védője.

„Nem annyira emlékszem az esetre, de magára a meccsre igen. Kane egy kiváló csatár, de biztosan nem volt szándékos a szabálytalankodásom. Szerintem már akkor is az egyik legjobb csatár volt és az emberek sokat emlegették. S úgy vélem jól ítéltem meg, mert én már akkor is egy top csatárként kezeltem és biztos voltam benne, hogy nemzetközi szinten is kiemelkedővé válhat.”

„Szerintem az, hogy én, egy-az-egyben megállítsam Kane-t, eléggé lehetetlennek tűnik, nem vagyok ennyire arrogáns. Amiben reménykedek az az, hogy a Juventus csapatként képes lesz megállítani a Tottenhamet. Az egy-az-egy elleni csaták fontosak, de az egész csapatnak jól kell teljesíteni, hogy tartani tudjuk Kane-t és a többieket.”

„Amikor a Tottenhamra gondolunk, nem szabad csak Kane-re szűkíteni, mert kimagasló csapattársai vannak. Nagyon kemény lesz a mai találkozó, de ez már az egyenes kieséses szakasz és alig várjuk, hogy pályára lépjünk.”

„A legfontosabb, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a meccset, ami nem lesz könnyű, hiszen számos gólt értek már el a szezonban és remek csatárokkal rendelkeznek, ezért csapatként kell megpróbálnunk megállítani őket.”

„Lehet, hogy néhány egy-az-egy elleni párbajt megnyerünk, de csakis csapatmunkával érhetűnk el jó eredményt és juthatunk tovább.”

„Minél kevesebb területet hagysz nekik, annál jobb. Másfajta jellemzőkkel rendelkeznek, de ismerjük őket, sok ilyen játékost láttunk és néhányukkal meg is mérkőztünk korábban.”

„Nem véletlenül jutottak el eddig. Emlékszem a tavalyi Chelsea elleni elért szép eredményükre, sokat fejlődtek és folyamatosan egyre jobbak lesznek.”

„Ma nagy tisztelettel és alázattal mindent meg fogunk tenni, annak tudatában, hogy ez az első lépés egy hosszú úton, amely reményeink szerint Kijevbe visz minket májusra.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net
Előző cikk: « Pochettino hazatért Piemontba
Következő cikk: Ismét 4-2-3-1? »

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció