dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

„A Spurs nem hasonlítható össze a Juventusszal”

„A Spurs nem hasonlítható össze a Juventusszal”

A Tottenham menedzsere, Mauricio Pochettino elismeri, hogy csapatát és az olasz rekordbajnokot nem lehet összehasonlítani, hiszen a torinói egylet a történelme során már mindent megnyert.

Az angol csapat a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között csap össze a Juventusszal és a korábbi védőt a sajtótájékoztatón arról kérdezték, hogy ugyanazon a szinten áll-e a két klub.

„Úgy gondolom, hogy a Juventus egy hatalmas klub, nagyon-nagy.”- válaszolt Pochettino.

„Bennünket nem lehet összehasonlítani a Juventusszal, ők a történelmük során mindent megnyertek és az utolsó három szezonból kétszer a Bajnokok Ligája döntőig jutottak. A Tottenhamnak van egy fiatal csapata, szép terveket szövögetünk, de azt hiszem, lehetetlen a Juventus történelmét összehasonlítani a Tottenhamével. Természetesen az álmunk az, hogy elérjük a Juventus szintjét.”

Mint már beszámoltunk róla, egyfajta hazatérés volt ez a Spurs főnöke számára, hiszen nagyapja Piemontból származott.

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek 45 év után először. Sokat hallottam Torinóról és Virla Piemonte kisvárosról, ahonnan a nagyapám kivándorolt Argentinába. Természetesen nagyon izgatott vagyok és a holnapi meccsre koncentrálok, mert megpróbálunk versenyképesek lenni.”

„Toby Alderweireld kihagyja a meccset, de a Juve is Paulo Dybala nélkül áll ki. Toby nincs itt, Londonban maradt dolgozni. Azt hiszem most a legfontosabb dolog, hogy segítsem őt. 28 éves és súlyos sérülése van, óvatosnak kell lennünk, mert nem kockáztathatjuk a karrierjét. Természetesen Dybala is egy nagyszerű játékos és ő is argentin! Tudom a Juventus említése Dybala nélkül kicsit más, mert nem ugyanaz, ha játszik, vagy, ha nem. Az olyan típusú játékosok, mint Lionel Messi, mint Neymar vagy Cristiano Ronaldo jelenthetik a minőségi különbséget a csapatukban.”

„Persze a Juventusnak is nehéz, mert Dybala nagyon jó játékos, de sok olyan játékosuk van, akik bevethetők, mint például Bernardeschi és mások, akik játszhatnak. Sok meccsét figyelemmel kísértük a juventusnak, Dybalával, vagy nélküle, de ez mindig a pályán lévők minőségéről szólt.”

A Tottenham a korábbi meccseken támadó focit játszott, holnap is ezt folytatják?

„A csapat különböző rendszerekkel és emberekkel játszik, de az elvek ugyanazok. Bátrak leszünk és megpróbálunk nyerni, természetesen maximálisan tisztelve az ellenfelet. Számomra ez jelenti a játék élvezetét.”

„Karrierem kezdetén az volt a célom, hogy menedzserként a Bajnokok Ligájában játsszon a csapatom, mint most itt Torinóban a Juventus ellen. Izgalmas meccs lesz számunkra, jól akarjuk érezni magunkat, holnap egy nagyon szabad és tetszetős játékot akarunk mutatni. Mikor még a csoportkört sorsolták örültem, elsőnek a Real Madridot várták és utánuk a Borussia Dortmundot. Nem sokan hitték, hogy megelőzzük őket.”

„Ma élvezni fogjuk a játékot és persze meg kell mutatnunk, nem véletlen, hogy ide jutottunk. Jól kell játszanunk és megpróbálunk gólt szerezni, ami nehéz lesz egy olyan csapat ellen, aki ilyen jól védekezik. Az Arsenal elleni rangadón a csapat fantasztikusan teljesített, miért ne ismétlődhetne meg ez ma is?”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció