dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

„A Juventus megérdemli a BL-t”

„A Juventus megérdemli a BL-t”

Douglas Costa szentül hiszi, hogy a „Juventus megérdemli a Bajnokok Ligáját”, és személyesen úgy gondolja, megnyerésével „egy álom válna valóra”.

A Bianconeri 1996 óta nem tudta megnyerni a trófeát, azóta öt döntőt is elveszített, ebből kettőt a legutóbbi három évben.

„Senki se akar két döntőt veszíteni” – vallotta be a védő, amikor az UEFA hivatalos honlapjának nyilatkozott. „A Juventus megérdemli a Bajnokok Ligáját. Ezért mindent meg fogunk tenni és mindent bele fogunk adni.”

„Szerintem minden nagy klub arról álmodik, hogy megnyerje a BL-t, és mi sem vagyunk kivételek. Minden egyes nap keményen dolgozunk, hogy minden sorozatot sikeresen vegyünk, amiben állunk. Benn vagyunk a Bajnokok Ligájában is, és győzni akarunk. Ezzel egy álom válna valóra, egy álom, ami a karrierem kezdete óta bennem van.”

A Juve a Tottenham ellen játszik ma este, ez a nyolcaddöntő első felvonása.

„A Tottenham kiváló, egy szép kihívás lesz. Jól játszanak a Premier Leagueben és a BL-ben is. Titánok összecsapása lesz, egy csodálatos harc a tizenhat között. Csak arra tudunk fókuszálni, amit Allegri kér tőlünk a pályán, játszunk taktikailag jól, védekezzünk és ellentámadjunk is rendesen. Ez a mi szellemiségünk, már egy ideje így játszunk. Sem Olaszországban, sem a Bajnokok Ligájában nem igazán foglalkozunk a játékosokkal, akikkel szembeszállunk. Csak arra gondolunk, amit nekünk, mint csapat kell csinálnunk.”

„Taktikailag fejlődtünk, már nem kapunk sok gólt. Jó irányba haladunk, hogy egy szolid védelmet építsünk. Ez egy 180 perces mérkőzés lesz, és figyelnünk kell arra, hogy nem kapjunk gólt. Ha jó a védelmünk, akkor jók lesznek az ellentámadásaink is, és gólt szerzünk.”

„Sok új játékos volt az elején, de már sokkal jobban ismerjük egymást. Most elkezdődik egy új szakasza a Bajnokok Ligájának, ami teljesen más, mint a csoportkör. Most már nem számít a matek, nem tudsz számolgatni.”

„Fontos, hogy megnyerjük az odavágót, hogy Londonba jó eredménnyel érkezzünk. A visszavágó a Wembleyben lesz. Ez persze igen különleges, minden játékos álma nagy stadionokban játszani. Nem tagadom, fontos pillanata lesz ez a karrieremnek.”

A szélső előző nyáron a Bayern Münchentől jött kölcsönbe, de ez az idény végén véglegesítve lesz.

„A Juventusban játszani – leírhatatlan érzés. Sosem képzeltem volna, milyen szeretetet éreznek a szurkolók a játékosok iránt – mondta Costa. „Hihetetlenek, az energiájukat átirányítják a pályán lévőkre, és ennek mindig így kéne lennie. Fantasztikus a Juventus mezét hordani. Nagyon boldog vagyok itt, és remélem, még sok éven keresztül itt maradok. München hidegebb, habár a brazilokat tárt karokkal fogadja. Viszont Olaszországban otthon érzem magam.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció