dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

"Az számít ami a történelemkönyvekben van"

"Az számít ami a történelemkönyvekben van"

A Juventus védője, Andrea Barzagli a visszavonulásáról és a csapatot ért számos kritikáról mondott őszinte véleményt.

A Juventus szezonbeli elsődleges célja az volt, hogy mind a három fronton (Bajnokok Ligája, Serie A, Coppa Italia) versenyben legyenek márciusra, ami sikerült is. Ám a Zebrák számos kritikát kapnak azért, mert nem játszanak szép futballt, olyat, mint amelyet látni lehet idén a listavezető (bár egy meccsel kevesebbet játszottak a Juvénál és csak 1 pont az előnyük) Napolitól.

„Soha nem leszünk képesek úgy játszani, mint a Napoli és ők sem fognak tudni soha úgy, mint mi” – kezdte a Tottenham elleni visszavágót követően a Tuttosportnak adott nyilatkozatát Barzagli. „Különböznek tőlünk, más stílusban játszanak, és más elképzeléseik vannak. De az számít igazán, amit a történelemkönyvekben írnak. Jobban emlékeznek arra, hogy egy csapat mit nyert, mintsem arra, ahogyan játszott. Ha ez fordítva lenne, akkor mindenki a Barcelonában és az Ajaxban szeretne játszani, de nekünk megvan a saját stílusunk, és amíg ez szállítja a győzelmeket, rendben van.”

A napilap munkatársa természetesen a 36 éves védő életkorával is foglalkozott, hiszen a Tottenham elleni mérkőzésen Sonnak több ízben is sikerült lefutnia a rutinos védőt.

„Beszéljünk az életkoromról? Nem tagadom, hogy most már néha nehézséget okoz. Azonban a legfontosabb dolog az, hogy mentálisan és fizikálisan is jól érzed-e magadat. Addig, amíg jól végzem az edzésmunkát, megelőző intézkedéseket teszek és tartom a tempót a többiekkel, képes vagyok a játékra.”

„Ha ezek a dolgok kezdenek alább hagyni, ők ezt jelezni fogják nekem, és amikor eljön az idő, abba fogom hagyni. Most már nem tudok 60 mérkőzést lejátszani egy szezonban, mert a fizikai kondícióm ezt nem engedi meg, de amikor válaszra van szükség, akkor ott vagyok és szerintem válaszoltam is a pályán.”

„Szenvedtem-e a Tottenham ellen? Mindig bevethető vagyok, hála Istennek. Amikor pedig találkozol a pályán egy bizonyos játékossal, megpróbálod hatástalanítani, amennyire csak tudod. Sokat szenvedtem, aztán középen már kicsit jobb volt, de szerintem nagyon sok játékos szenvedett volna Son ellen. 2000 mph-s sebességgel játszik, de valóban nyújthattam volna jobb teljesítményt is.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net
Előző cikk: « A Real Madrid is bejelentkezett
Következő cikk: Újabb kieső? »

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció