dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

„A versenyfutásnak még nincs vége”

„A versenyfutásnak még nincs vége”

A Juventus vezetőedzője, Massimiliano Allegri arra figyelmeztet mindenkit, hogy a Napolinak még mindig nagy esélye van megnyernie a Scudettót.

A Bianconeri megelőzte Maurizio Sarri együttesét a Serie A csúcsán, és négy ponttal megléphetnek, ha holnap győznek az Atalanta ellen. Általában, amikor az Öreg Hölgy átveszi a vezetést, nem engedi ki a kezéből, de a mester figyelmeztette a játékosait, hogy ne engedjenek ki.

„Meglátjuk, mi lesz holnap, csak pár napja vagyunk az élen, szóval nem szabad most esélyt adnunk nekik” – intett óva Allegri a meccs előtti sajtókonferencián.

„Lépésenként kell haladnunk, mert ott van a Napoli, és nagy esélyük van megnyerni A Scudettót, mivel van egy egymás elleni meccsünk. Sok nehéz mérkőzésünk lesz, szóval arra kell gondolnunk, mi fog történni holnap, itthon kell tartanunk a három pontot. Az Atalanta az egyik azon csapatok közül, amelyek mindig a legtöbb problémát okozzák nekünk fizikálisan, és technikailag is. Azután meglátjuk, szombaton is játszunk, de kellenek a pontok, mivel a Napoli egyáltalán nincs elválasztva a Scudettotól, jelenleg csak egy ponttal vannak mögöttünk.”

„Ismétlem, mondtam már, és újra elismétlem, csak akkor számolsz, amikor már van mit. Lépésenként kell haladni, mert felesleges azon túl gondolkodni. Foglalkozzunk a holnapi mérkőzéssel, nyerjük meg, és készüljünk a szombatra, aztán lesz egy pár jól megérdemelt pihenőnapunk.”

„Azzal kapcsolatban, amit Sarri mondott, nem nyilatkozom, mert nem szoktam kommentálni azt, amit mások mondanak. Amit elmondhatok újra, az az, hogy szerintem büszkének kéne lennie arra, amit a Napolival elért az utóbbi években. Elérte, hogy gyönyörűen játsszanak, fűszerezve igazán különleges pillanatokkal. A bajnokság tetején vannak, és megvan az esélyük arra, hogy a végsőkig harcban legyenek a Juventusszal.”

„Tudjuk, hogy nehéz eljutni a végéig és nyerni, ezért fejet lehajtva kell menni, nem lehetünk izgatottak, ha holnap nyerünk, mert a bajnokság… a bajnokságnak abszolút nincs vége, a számok magukért beszélnek. A Napolinak 69 pontja van [egy újságíró kijavítja, hogy 70]… 70? Rendben, szóval 70 pontjuk van, ami az jelenti, elérhetik a 100-at. Tehát jelenleg a Scudettó kvóta 100 pont. Szóval hosszú még az út.”

„A Napoli képes lehet megnyerni az összes meccsét, ahogy Sarri jogosan el is mondta, és meg fogják próbálni megnyerni mindet. Nehéz lesz nekünk, már csak azért is, mert a srácoknak hála, még mindhárom sorozatban talpon vagyunk.”

Allegri a sérültekről is ejtett pár szót, példaul Mario Mandzukicról is, aki akár kezdhet is, miután az Udinese ellen a kispadról állt be.

„Meglátjuk, azok a játékosok, aki nem bevethetők, Cuadrado és Bernardeschi. Meglátjuk Alex Sandrót, aki kicsit fáradtnak tűnt tegnap, ma kiértékeljük. Mindenki más rendben van.”

„El fogom dönteni, kit küldök pályára a holnapi meccsen, az, aki biztos visszatért, Buffon lesz. A többieket még ma meglátom, már csak azért is, mert szombaton is játszunk. De jelenleg csak a holnapra gondolunk.”

„Vajon visszatér-e Matuidi és Pjanic? Matuidinek egymás után volt három meccse a visszatérése óta, ami több, mint amire számítottam. Pjanic 99.9%, hogy játszani fog.”

„Az Atalanta ellen minden összecsapás nehéz, mert a csapat olyan játékosokkal van tele, akik mind egyenlőek, és precíz karaktereik vannak. Holnap tiszteletet kell mutatnunk nekik, csakúgy, ahogy azt az Udinese ellen tettük. Itthon kell tartanunk a három pontot egy technikás, taktikus, de mindenek felett fizikai meccsen.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció