dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

„Még semmit sem nyertünk”

„Még semmit sem nyertünk”

Max Allegri elmondta, „a Juventus erőssége az, hogy mindenkinek az a célja, hogy a végsőkig jusson el és győzzön, de még semmit sem nyertünk.”

A Bianconeri átvette a vezetést a Serie A-ban, a harmadik forduló óta először, és négy ponttal megléphetnek, ha holnap legyőzik az Atalantát Torinóban. Ma a vezetőedző a meccs előtti sajtótájékoztatón vett részt (a nyilatkozat első része idekattintva elérhető), és arról kérdezték, miben különbözik a csapata a tavalyihoz képest.

„Kicsit más a karakterében, még úgy is, hogy elég hasonlóak vagyunk tavalyhoz képest” – válaszolt Allegri. „Matuidi megérkezett, és ő egy temperamentumos játékos, aki fut, és még több nyomást gyakorol az utolsó harmadban.”

„A szezon elején voltak jó eredményeink két középpályással – talán néhányan már el is felejtették ezt –, ahol hat vagy hét győzelmet gyűjtöttünk be, aztán Bergamóba mentünk, és hibáztunk egy tizenegyes során a 95. percben két középpályással. A Lazio ellenálltunk ki először három középpályással, és otthon vesztettünk. Ilyenek megesnek egy szezon során.”

„A Juventus ereje az, hogy mindenki a végsőig akar menni és győzni, ami a közös céllá válik. Mindenekfelett ott van a vágy, hogy újra megmutassák, hogy ők a legerősebbek, és elérjék a kitűzéseket, amiket nem egyszerű elérni, mert nem átlagos dolog, hanem valami – ahogy mindig is mondom – különleges.

„Jelenleg a Juventus még nem nyert semmit, de már elértünk egy döntőt, és jelenleg vezetjük a bajnokságot egy olyan Napoli előtt, amelyik elismerésre méltó, mert nagyon jó szezont produkálnak, ha nem így lenne, a bajnokság véget ért volna. Ugyanezt mondhatják el ők is rólunk, szóval csak jót tudok róluk mondani, és a végsőkig ott lesznek, hogy küzdjenek.”

„Nehéz dolgunk lesz, mert a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is benn vagyunk – hála az égnek –, és reméljük, be tudunk jutni az elődöntőbe is, szóval sok mérkőzésünk lesz még. Ez azt jelenti, hogy a teljes keret elérhető kell, hogy legyen, nem játszhatunk mindig ugyanabban a rendszerben, mert nem minden játékos ugyanolyan. Sturari hasonlít Matuidihez, de különbözik Khedirától. Benatia nem ugyanolyan, mint Rugani és Barzagli. Tehát attól függően, hogy ki lép pályára, különböző féleképpen játszhatunk, az én dolgom pedig az, hogy minden játékos képességét kihasználjuk. Nem tehetem be Dybalát szélsővédőnek vagy box-to-box középpályásnak, különben elvennék az edzőlicencem.”

Ha már Dybala szóba került, vajon ő vagy Mario Mandzukic fog játszani a balszélen?

„Még ki kell ezt értékelnem, de Dybalának szüksége van a játékra, inkább Mandzukic és Higuaín között kell döntenem. Az egyik egy kisebb ütést kapok a szabadrúgás során, amiből a gólt szereztük, a másik most épült fel. Jó helyzetben vagyunk, mert azután három nap múlva is játszunk. Akinek lehet, hogy jelenleg kicsit többet kell dolgoznia, az Douglas Costa, de ma még meglátom, lehet, hogy reggel úgy döntök, nem játszatom.”

„Mandzukic különleges, fontos játékos számunkra, mert jó a levegőben, jó a fizikuma, a technikája… A horvátoknak kiváló dolguk van, minden megvan számukra ahhoz, hogy bármilyen sportot űzzenek. Erős fizikummal rendelkeznek, jók a technikai képességeik, ez olyan, amit más országokban nem találsz meg. Mario fontos volt tavaly, fontos idén, és fontos lesz a szezon végén is. Mindenkire szükségem van, szóval néha fontos, hogy pihenjen valaki.”

„A védelem? Ma fogok dönteni róla, Benatia jól teljesít, Barzagli, Rugani és Höwedes is jól van, valamint De Sciglio és Asamoah is. Az egyetlen kérdéses Alex Sandro, akit ma ki fogok értékelni. Chiellinit is meglátom, ha jól lesz, játszani fog, egyébként hagyom pihenni. Ha nem tévedek, Chiellini nem játszott Rómában.”

Higuaín kihagyott egy büntetőt az Udinese ellen, az edző pedig tisztázta, innentől kezdve ki kapja a lehetőségeket.

„A meccs után kitettem egy táblát hatalmas betűkkel: Dybala a tizenegyes lövő” – mosolygott Allegri. „Aztán ha a mérkőzés közben változtatni kell ezen, el fogom dönteni. Vagy ha azt mondják nekem, valaki más akarja elvégezni, akkor mondja meg és el fogom dönteni. A tizenegyes lövő Dybala.

„Higuaín egy kivételes játékos a befejezést, de a támadás felépítést tekintve is. Minőségi technikával rendelkezik, és a világ legjobbjai között van, szóval a dolgok, amiket csinál, normális. Még azt is mondhatni, nem csinált sokat, mert többet kell csinálnia.”

Allegri elmondta, a Napoli 100 pontot érhet el, de a Juventus akár megdöntheti a saját 102 pontos rekordját, mert 104-ig mehet.

„Nem, nem, egyáltalán nem érdekel a 102 pontos rekord, ha azt mondják, 81 pont elég a bajnokság megnyeréséhez, akkor boldog leszek, ha azt elérjük.”

További információk

  • Forrás: football-italia.net

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció