dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

juvefoci

Újra elmondanám…

Újra elmondanám…

A Juventus kapitánya nem bánta meg Michael Oliverhez intézett szavait. „Ennek ki kellett jönnie belőlem, még akkor is, ha ez az elismertségem rovására megy.”

A kapust kiállították, miután a szerdai BL negyeddöntő visszavágójának utolsó másodperceiben büntetőt ítélt a Real Madrid javára.

Buffont több kritika is érte, Olivert azóta többek között az „álmok bérgyilkosának” nevezte. Most ezekről a kommentekről kérdezték, és nem úgy tűnt, mint aki megbánta a szavait.

„Nem fogok bocsánatot kérni semmiért. Ember vagyok, érzelmekkel.” – nyilatkozta Buffon a Le Iene című műsornak.

„Vannak dolgok, amiket csak jól tálalva, és vannak, amiket csak rosszul tálalva tudsz kimondani. El tudsz rejteni valós érzelmeket, de ezúttal most engem láttak, Gianluigi Buffont. A mérkőzés után, vagy az az utáni estén hideg fejjel átgondolva sokkal visszafogottabb tudsz lenni, de akkor is ott van valami a torkodban néha, ami ki akar törni. Ezt én most nem hagytam, és azonnal kiadtam magamból. Ennyi a történet.”

„Nem hiszem, hogy a világon bárkit meg tudnál kérdezni, aki nálam mélyebben éli meg ezt a sportot. Úgy érzem ez is része a jellememnek, mert még ha picit felfokozott állapotban jöttek is ki belőlem azok a szavak, attól még sok igazság van bennük. Újra kimondanék mindent. Talán picit más szavakat használva, szofisztikáltabban, de a mondandóm lényege ugyanaz lenne, és felvállalok mindent, amit akkor mondtam.”

„Még ha ideges is voltam, a véleményemet mondtam, azt, hogy szerintem ezt a büntetőt nem kellett volna megadni. Egy tapasztaltabb bíró nem fújt volna ott a sípjába, és nem akart volna a mérkőzés egyetlen főszereplőjévé válni. Hagyta volna, hogy a két csapat egymás között döntse el a továbbjutás kérdését.”

„Biztos vagyok benne, hogy Oliverre szép karrier vár, de jelenleg még túl fiatal az ilyen mérkőzések levezetéséhez. A futball szépsége és megkérdőjelezhetetlen természete által sajnos ez a fiatal ember egy olyan szituációban találta magát, ami túl komplex, túl zavaros, és túl nagy volt ahhoz, hogy a helyén tudja kezelni.”

„A mérkőzés után azt is elmondtam, hogy nincsenek rossz érzéseim ennek ellenére Oliverrel szemben, még csak dühös sem vagyok rá. Ennek itt vége lett, a pillanat hevében nyilvánvalóan úgy érzi az ember, hogy a kimondott szavaiért nem lehet megbüntetni… Becsapottnak éreztem magam, nem az eredmény miatt, hanem az éjszaka miatt. Ez egy olyan este volt, amit sohasem fogunk megismételni.”

„Egy felejthetetlen oldalt írhattunk volna a futball, a Juventus, és Olaszország történelemkönyvébe is. Ha a Romával kéz a kézben ilyen esték után jutottunk volna tovább, az egyszerűen hihetetlen lett volna.”

„A Juventino énem előtt ott az olasz énem, és tényleg érdekel, hogy jó legyen az országom futballja. Látva a Romát, ahogy végrehajtotta azt a csodálatos fordítást, teljes szívemből szurkoltam nekik. Ezek után látni a Juvét, ahogy 3-0-ra vezet… Elragadtak az érzelmeim. Felbecsülhetetlen értékű volt számomra.”

„Vesztettem már el ennél fontosabb összecsapásokat, de ahogy ez alakult, és rohant a végkifejlet felé… Ez volt a legizgalmasabb, és legcsodálatosabb meccs, amit valaha átéltem a Juventusnál. Azt hiszem a csapattársaim és a szurkolóink is így éreznek.”

Még több szemszög megvizsgálása után is vitáznak Medhi Benatia esetével kapcsolatban.

„Nem olyan helyzet volt, amire egyértelműen rávágod, hogy „Ez tizenegyes!”. Nem azt, mondom, hogy nem lehetett megadni, azt mondom, hogy nem volt egyértelmű. Egy ilyen meccsen, 20 másodperccel a vége előtt, egy kérdéses szituációnak nem szabadna megváltoztatnia mindent. Szerintem egy tapasztalt bíró máshogy döntött volna.”

„Engedtessék meg nekem, hogy megvédjem az elkeseredett, és szenvedélyes teljesítményét a csapatomnak, és megvédjem azt az 5000 szurkolót, akik velünk tartottak Madridba.”

„Meg kellett őket védenem, még akkor is, ha ez talán a futballpályán ritkán látható módon történt. Éreztem, hogy most ez a feladatom. Ki kellett engednem magamból, még akkor is, ha ennek az elismertségem látja kárát.”

Előző cikk: « Vialli kiállt Michael Oliver mellett
Következő cikk: 6 pont! »

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció