dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

juvefoci

Eltörlik a kölcsönadási opciót?

Eltörlik a kölcsönadási opciót?

A FIFA fontolgatja a kölcsönadási rendszer megváltoztatását, de az esetleges eltörlése is felmerülhet.

A végrehajtó bizottság októberben fog összeülni, hogy megvitasson néhány kérdést, de előtte találkozni kíván a FIFProval (játékosok egyesülete), az Európai Klubszövetséggel, a World League fórumával, illetve számos korábbi sztárral, mint például Cafu, Zvonimir Boban, Edwin van der Sar és Marco van Basten.

A France Football értesülései szerint a találkozók egyik eldöntendő kérdése a kölcsönadási opció lesz, amelyet megreformálnak vagy akár el is törölhetnek.

A rendszer kialakításakor az volt az elsődleges cél, hogy a fiataloknak lehetőséget biztosítsanak a fejlődésre azáltal, hogy alacsonyabb szinten lévő csapatokhoz adják őket kölcsön, de a világ futballját irányító testület úgy gondolja, ma már csak kihasználják a rendszert. A FIFA úgy véli, hogy mostanra a nagycsapatok azért igazolják le és adják egyből kölcsön a játékosokat, hogy profitot termeljenek a klubnak. Ezt pedig az a tény erősítheti meg, hogy számtalanszor úgy adja el játékosát egy klub, hogy az első csapatban egyszer sem lépett pályára.

A France Football arra is rámutatott, hogy ebben a szezonban a Juventusnak van a legtöbb (41) kölcsönben szereplő játékosa, míg mögötte egy másik olasz élvonalbeli klub, az Udinese áll 27-tel. A két Serie A-s klubot pedig a Chelsea (22) és a Manchester City (18) követi.

Így nem kizárt, hogy a FIFA ezt mérlegelve úgy dönt, teljesen átszabja a kölcsönadási rendszert vagy akár a megszüntetése mellett teszi le a voksát.

További információk

  • Forrás: football-italia.net
Előző cikk: « Köszi Pjanic!
Következő cikk: „Szép volt Benedikt" »

Új hozzászólás

Vannak szabályok, be kéne tartani!!!

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció