dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Létesítmények

J Múzeum
Strada Comunale di Altessano, 10128 Torino
115 dicsőséges esztendőt és sikert ábrázoló mezek, és trófeák, videók, és fotók, ritka műtárgyak és írói idézetek. A Juventus Football Club kész új otthont adni mindennek, méghozzá a Juventus Stadiumban, a J Múzeum megnyitásával, melyben a szurkolók átélhetik a csapat fantasztikus történelmét a jelen és a dicsőséges jövő szempontjából és részesei lehetnek e csodálatos valóságnak földrajzi és időbeni korlátok nélkül. A J Múzeum igyekszik felhasználni a technológia vívmányait és egy szokványos múzeumtól eltérő koncepciót kialakítani. Ez biztosítja az egyedülálló és felejthetetlen élményt, melynek során a Juventust nem csak, mint futball nagyhatalom ismerhetjük meg, hanem mint egy világszerte ismert szimbólumot, mely erős és létfontosságú szerepet játszik a mindennapjainkban.
Allianz Stadium
Strada Comunale di Altessano, 10128 Torino
A 40 ezer férőhelyes, minden igényt kielégítő arénában a legtávolabbi sorok is csupán 28 méterre lesznek majd a játéktértől, míg az épületkomplexumban többek között múzeum, üzletek és irodák is lesznek. Az összesen 105 millió euróba kerülő építkezés 2009 májusában kezdődtek, és a terveknek megfelelően 2011. májusára fejeződött be, így a 2011-2012-es szezont már új otthonában kezdte meg a 29-szeres olasz bajnok együttes. A torinói klub vezetői a csapat korábbi pályája, a Stadio delle Alpi helyére megálmodott stadion névhasználati jogát már el is adták a Sportfive nevű ügynökségnek, mely 12 évre 75 millió eurót fizet ezért.
További részletekért klikk IDE!
A Fekete - Fehér központ
Corso Galileo Ferraris 32, 10128 Torino
2001 januája óta a Juventus Football Club főhadiszállása, mely egy elegáns épület Torinóban, a Corso Galileo Ferraris 32-es szám alatt. Itt különféle irodák vannak négy emeleten. 75 alkalmazott dolgozik itt a következő területeken: Adminisztráció - reklám - kommunikáció - menedzsment - tervezés, felügyelet és különleges projektek - humán erőforrások - sportterület. A Juventus főhadiszálláson az irodák nem nyilvánosak a publikum számára. Juventus sokszor megváltoztatta a székházát. 2001 januárjában a Club növelte az alkalmazottaik számát és ezért el kellett költöznie a jelenlegi helyre.
Stadio Olimpico
Filadelfia 88, 10128 Torino
Az Olimpiai Stadiont (Stadio Olimpico) Stadio Comunale-ként hívták, amely Torinóban van. A Stadiont a 2006-os Téli Olimpiai játékok idejére felújították, hiszen itt rendezték meg az esemény nyító és záró rendezvényeit. A 2011/12 szezontól, már csak a Torino együttese játssza itt hazai mérkőzéseit. A Stadion befogadóképessége 25,442 fő. A 2006/2007-es idénytől egészen a 2011/12-es szezonig egyébiránt a Juventus is itt játszotta hazai találkozóit. A régi Communale stadiumot a harmincas években építették. Az első mérkőzés, mely ebben a létesítményben került lebonyolításra egy Juventus - Újpest meccs volt, 1933.június 29.-én, ezt a találkozó a Közép Európai Kupa negyeddöntőjében rendezték meg, s a végeredmény 6-2 lett, de a bajnokság ideje alatt több nagy klub is ide látogatott Olaszországból, Ausztriából, Csehszlovákiából és Magyarországról is. Juventus 1933 és 1990 között 890 játékot játszott a Comunale Stadionban, és 17 bajnoki címet szerzett meg.
Stadio Delle Alpi
Strada Comunale di Altessano, 10128 Torino
A dicsőség színpada. A Delle Alpi Stadionban rendezték korábban a Juventus hazai mérkőzéseit, itt látta vendégül ellenfeleit a csapat 1990-óta, egészen a 2005/06-os szezon végéig. 2003. július 15-én a Club egy 99 évig szóló szerződését kötött 25 millió Euro-ért a Delle Alpi használati jogáért. A Delle Alpi Stadion számtalan diadalnak adott otthont 1990 óta. Ezért nevezik ezt a Stadiont a dicsőség szinpadának, ahol a Juventus a rajongóik előtt olyan címeket és mérkőzéseket nyertek meg, amik a Club történelmének és legendájának a részeivé váltak. 7 bajnoki címet, 1 U.E.F.A Kupa győzelemet, 1 Olasz Kupa győzelemet, 1 U.E.F.A Bajnokok Ligája győzelmet, 1 Nemzetközi Kupa győzelmet, 4 Olasz Szuper Kupa győzelmet, és 1 Európai Szuper Kupa győzelmet ünnepeltek már ebben a Stadionban.
Juventus Training és Média Center
Via Stupinigi 182, 10040 Vinovo (TO)
A Juventus Center-nek nevezik azt a létesítményt, ami Vinovóban, egy Piedmontese nevü faluban helyezkedik el, Torinótól 14 kilométerre délnyugatra. 2006 augusztusától használja a csapat ezt a 140,000 m2-t, aminek jelenleg 6,000 m2-e fedett. A létesítményen belül van orvosi szoba, edző termek és pályák az él és az ifjúsági csapat számára, valamint innen sugározzák a csapat privát sportcsatornáját, a Juventus Channel-t.
Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció