dark light

facebook twitter youtube galeria rss e-mail

Szakmai stáb

Edzői stáb

Massimiliano Allegri, vezetőedző

Massimiliano Allegri személyében Olaszország egyik legjobb edzője került a csapat élére, az igazán nagy sikert karrierjében a 2010-es év jelentette, amikor is hét év után sikerült Scudettót nyernie a Millannal. Allegri, játékosként, 19 évet tudhat maga mögött, edzőként pedig 2008-ban tette le névjegyét, amikor a Sassuolo csapatával kiharcolta a történelmi feljutást. Teljesítménye felkeltette a Cagliari elnökének, Massimo Cellino érdeklődését, így a 2008/09-es szezont már a szárd egyesületnél kezdte meg. A klub alacsony költségvetése ellenére sikerült a kilencedik helyen végezniük- Allegri ekkor kapta meg a Panchina d’Oro (Év edzője) díjat.

Egy évvel később a Milanhoz került, ahol rögtön sikerült bajnokságot nyernie, később pedig az olasz szuperkupát is bezsebelte. A 2010/11-es szezonban az év szakvezetőjének választották. Új állomás, új feladat. A Juventusnál Allegri támadó játékrendszere tökéletesen passzolni fog a klub történelmének legújabb fejezetéhez.

Marco Landucci, másodedző

A korábbi profi labdarúgó, játékosi karrierje során megfordult a Fiorentinában, a Bresciaban a Parmában, az Interben és a Veronában, majd edzői karrierjét a Fiorentina akadémiáján kezdte el 2005-ben, ahol a kapusokkal foglalkozott, később pedig a Grossettoknál folytatta. Massimiliano Allegri a Cagliarinál eltöltött két évében nevezte ki őt másodedzőjének. Majd Allegri magával vitte a Milánhoz kapusedzőnek. A Bianconeriknél azonban másodedzőként számítanak majd rá.

Claudio Filippi, Kapusedző

1989-ben végzett a római ISEF egyetemen, majd 1994-ben profi atlétaedző lett, később pedig UEFA edző. Claudio Filippi az egyik legelismertebb és legjobban képzett kapusedző Európában. 2010-ben érkezett a Juventushoz, előtte azonban megfordult a Veronánál, a Románál, a Sienánál és kétszer a Chievonál. Filippi egy új gyakorlatot fejlesztett ki a Juventusnál a kapusok számára. Ami egy pajzsból és egy labdákat kilövő gépből áll. A lényege, hogy a kapura kilőtt labdának az útját a pajzs véletlenszerűen változtatja meg. Ez az új technika a régiekkel párosulva nagymértékben fejleszti a kapusok reflexeit.

Maurizio Trombetta, az első csapat edzője

Miután 1982-ben elkezdte profi labdarúgó pályafutását az Udineseben, Trombetta több mint egy évtizeddel később edzőként tért vissza oda, hogy irányítsa az U16-os korosztály csapatát. Később Giovanni Galeone segítője lett a csapatnál, akit követett a Perugiába és a Napoliba is. 1998-ban újra visszatért egykori együtteséhez, azonban ezúttal Francesco Guidolin segítőjeként, akivel később 5 évet töltött a Bolognánál. Allegrivel először 2006-ban dolgozott, amikor is Galeone megalakuló stábjának tagjai lettek a Stadio Friuliban. Ezek után már a saját útját járta, mint vezetőedző. Először 2007-08-ban vezette a Seveglianot, majd a román nemzetiségű CFR Clujt és az FCM Targu Murest végül pedig a Reggina utánpótlásához került.

Simeone Folletti, Erőnléti edző

Landuccival együtt Folletti is dolgozott már több klubnál is együtt Allegrivel. Először a Spalban 2004-05-ben dolgoztak együtt, majd az azt követő éven a Sassuolonál. Közös munkát végeztek még a Cagliarinál és a Milánnál is. Szereti játékosaira szabni az erőnléti edzésterveket.

Stefano Grani, Fizioterapeuta és csontkovács-terapeuta

A korábbi férfiápoló és masszőr, Grani először 2000-ben találkozott Allegrivel amikor a toszkán tréner még a Pistoiese játékosa volt. Később az Aglianesenél dolgoztak újra együtt, ahol Allegri jóvoltából fizioterapeutából menedzserként lépett elő. Azóta együtt dolgoztak a Spalnál, a Grossetonál, a Sassuolonál, a Cagliarinál és a Milannál is.

Roberto Sassi, Training Check vezető

Roberto Sassi lenyűgöző életrajzzal büszkélkedhet, melyben több európai élcsapat is szerepel. 1978-ban Varese-ben kezdte a pályafutását, majd később beutazta az egész kontinenst: dolgozott a Leccénél, a Lazionál, az Avellinonál, a Torinonál, a Veronánál, a Salernitanánál, a Fiorentinánál, a Valenciánál, az Atletico Madridnál, a Chelsea-nél, a Parmánál, a Sampdoriánál és a Dinamo Moszkvánál. Sassi a fiatalok fejlődésére és ellenőrzésére koncentrált. Erre épült a rendkívül eredményes Training Check kezdeményezése, amit később a Juventusnál is bemutatott és nagyszerűen működik azóta is.

A stáb további tagjai: Aldo Dolcetti, Andrea Pertussio, Duccio Ferrari Bravo, Darragh Connolly, Antonio Gualtieri, Riccardo Scirea, Domenico Vernamonte, Giuseppe Maiuri.

Orvosi Stáb

Csapatorvos Dr. Luca Stefanini

Egészségügyi koordinátor Fabrizio Tencone

Egészségügyi igazgató Gianluca Stesina

Masszőrök / fizikoterapeuták Dario Garbiero, Marco Luison, Emanuele Randelli, Gianluca Scolaro, Maurizio Delfini, Francesco Pieralisi, Elio Cavedoni

Vissza a tetejére

Belépés/Regisztráció